DutchEnglishGermanFrenchSpanish Polish

Technologie


Bij Design Group produceren we jaarlijks zo’n 200 miljoen meter cadeaupapier. Dat wordt gedaan met geavanceerde technieken en machines.

 

Hoe gaat dat als u een bestelling bij Design Group plaatst?
Uw keuze uit ons assortiment wordt in ons ERP-systeem ingevoerd, waarmee het hele proces wordt aangestuurd. Zo is elke bestelling op maat mogelijk.

In de inktkamer worden de juiste kleuren met de computer gemengd voor de verschillende dessins. De inkt komt in de drukkerij, waar blanco rollen papier van 10 kilometer lang en 1,40 meter breed bedrukt worden. Naast ‘gewoon’ inpakpapier kan het ook gaan om bijvoorbeeld metaalpapier of hologrampapier, afhankelijk van uw bestelling. Het papier wordt bedrukt op drie flexo drukpersen en vervolgens gesneden in twee breedtes van 70 centimeter. Daarna worden de rollen tijdelijk opgeslagen in het magazijn.

De wikkelafdeling brengt al het papier op de door u gewenste maat en in de juiste verpakking. Wilt u rollen van 1,50 meter of 20 meter lang? Dat maakt niet uit, dertien machines staan klaar om alles goed verpakt te krijgen.

Bij het verpakken wordt gebruik gemaakt van verschillende inpakmachines. Een multipackmachine verpakt verschillende rollen samen (als setjes) en zo is het ook mogelijk een combinatie te maken van rollen cadeaupapier en bijbehorende linten, strikken of andere cadeau-accessoires.

Daarna worden de rollen in dozen verpakt en naar de juiste bestemming vervoerd. In Europa, of daarbuiten: wij hebben vestigingen en productiefaciliteiten wereldwijd om overal flexibel en efficiënt te leveren. Zo wordt elk feest compleet met ons cadeaupapier!